70 зрелостници от СУ Цар Симеон Велики“ ще завършат своето образование

...
70 зрелостници от СУ Цар Симеон Велики“ ще завършат своето образование
Коментари Харесай

Видинското училище СУ „Цар Симеон Велики“ изпрати абитуриентите от випуск 2019

70 зрелостници от СУ „ Цар Симеон Велики “ ще завършат своето обучение този месец. Гост на тържественото им изпращане в учебното заведение беше кметът на Общината Огнян Ценков. „ За мен е чест да бъда измежду вас и се докосна до атмосферата на най-старото видинско учебно заведение, чиято история постоянно е била неразделна част от историята на Видин. Всички ние се гордеем с нейния утвърден престиж през годините. Преди няколко дни вие представихте един превъзходен концерт, взаимно със Симфониета – Видин, на който показахте, че в Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ се приготвят млади и надарени хора освен в региона на науката, само че и на изкуството и културата “, съобщи в приветствието си Ценков.
Той означи, че в този трогателен ден зрелостниците се разделят със своите учители и съученици и затварят вратата на своето обичано учебно заведение след себе си, с цел да прекрачат самоуверено в живота като почтени персони, като сполучливо реализиращи се хора във всички сфери. „ Запазете този прелестен момент в сърцата си, тъй като той се случва единствено един път. Запазете другарствата, които сте построили тук и дано вашият взор постоянно бъде извърнат към Видин, тъй като аз съм сигурен, че доста от вас ще останат в родния град, с цел да продължат своето обучение, да работят и творят, да градят своето бъдеще. На добър час! “, пожела кметът.
Учениците от трите паралелки на випуск 2019 поздравиха своите класни ръководители и преподаватели и подариха на шефа си Венцислав Станев картина за спомен.
13 зрелостници получиха  грамоти и златни значки за отличен триумф и интензивно присъединяване в учебния живот.
Свои зрелостници изпратиха и видинските образователни заведения  СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, ППМГ „ Екзарх Антим I “,  ГПЧЕ „ Йордан Радичков “. На техните церемонии по изпращането представители на общинска задминистрация  също връчиха приветствени адреси от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков.
Тази година Видин изпраща 492 зрелостници, които  завършват  средното си обучение в деветте учебни заведения на територията на Община Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР